Vlees in koffielikeur

Een lekker en makkelijk recept voor de feestdagen!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram hamlappen
  • 1 borrelglaasje koffielikeur
  • een mespuntje gemberpoeder
  • zout
  • peper
  • 20 gram boter.

Bereidingswijze

1. Snijd de hamlappen in dobbelstenen en kruid deze met de gember, zout en peper.
2. Braad het vlees aan in de boter onder voortdurend wentelen, zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.
3. Verwijder het vet uit de pan.
4. Besprenkel het vlees met de koffielikeur en houdt er een brandende lucifer bij (het vuur dooft vanzelf weer, maar houd een deksel bij de hand).
5. Doe het vet terug in de pan en laat het vlees nog tien minuten op laag vuur doorbakken.

Lekker met yucca, (zoete) aardappel, wortel en doperwtjes.

Bron: Come en eet, eten in Nicaragua en Tilburg.

De koffielikeur van de familie Deyta op de foto is alleen verkrijgbaar in Matagalpa, maar natuurlijk kun je ook een andere koffielikeur gebruiken.

Zie voor een lekker koffiedrankje of -toetje de andere recepten in ons blog!

De koffielikeur van de familie Deyta