Over Café Matagalpa

Onze koffie komt van de Matagalpese coöperatie UCA San Ramón. Deze coöperatie exporteert biologische fairtrade koffie van hoge kwaliteit en wordt geproduceerd door kleine koffieboeren (m/v) die werken onder eerlijke en duurzame omstandigheden. Meer dan 2500 boeren/families zijn lid van 12 kleinere coöperaties uit gemeenschappen die op hoogte van 900-1500 meter leven in de bergen, waar een vochtig tropisch klimaat heerst. Dit klimaat is heel belangrijk voor het telen van koffie.

Nicaragua staat bekend om de goede kwaliteit Arabica koffie. De soorten die het meest worden verbouwd zijn de Caturra/Catimor, de Parainema en de Icatu. De Caturra blinkt uit in rijke en intense smaken zoals bes, honing, vanille en chocolade; deze koffie komt het meest voor in de regio Matagalpa. De smaak van Parainema heeft tonen van bloemige hibiscus, limoen en mandarijn en de Icatu van pruim, chocolade en bessen. Onze koffie is van al deze smaken een mooie mix.

Cafe Matagalpa is een sociale onderneming van de Stedenband Tilburg-Matagalpa. Meer weten over de stedenband? Kijk op www.tilburg-matagalpa.nl.

Onze Partners: