Over Café Matagalpa

Onze koffie komt van de Matagalpese coöperaties Cecocafen of UCA San Ramon. Deze coöperaties exporteren biologische fairtrade koffie van hoge kwaliteit en worden geproduceerd door kleine koffieboeren (m/v) die werken onder eerlijke en duurzame omstandigheden. Meer dan 2500 boeren/families zijn lid van 12 kleinere coöperaties uit gemeenschappen die op hoogte van 900-1500 meter leven in de bergen, waar een vochtig tropisch klimaat heerst. Dit klimaat is heel belangrijk voor het telen van koffie.

Nicaragua staat bekend om de goede kwaliteit Arabica koffie. De soorten die het meest worden verbouwd zijn de Yellow Bourbon, de Typica en de Caturra. De Yellow Bourbon heeft vele prijzen gewonnen en heeft de perfecte balans tussen zoet en friszuur. De smaak van de Typica is elegant, met tonen van bloemen en fruit. En de Caturra blinkt uit in rijke en intense smaken zoals bes, caramel, vanille en chocolade; deze koffie komt het meest voor in de regio Matagalpa.

Het kwaliteitsprofiel van Café Matagalpa is: friszuur, met de smaken chocolade, gedroogd fruit, honing en caramel. Heerlijk!

Cafe Matagalpa is een sociale onderneming van de Stedenband Tilburg-Matagalpa. Meer weten over de stedenband? Kijk op www.tilburg-matagalpa.nl.

Onze Partners: