Kaneelkoffie

Kaneel is een specerij dat vooral veel in desserts gebruikt wordt. Maar ook in de koffie komt kaneel volledig tot zijn recht. Benieuwd hoe? Kijk dan snel naar onderstaand recept.

Voor 1 kop dampende kaneelkoffie heb je nodig:

  • 1 kop Café Matagalpa;
  • 1 eetlepel kaneelsiroop;
  • Melk;
  • Kaneelsuiker;
  • Kaneelstokje (optioneel).

Het maken van een kaneelkoffie doe je op de volgende manier:

  • Zet een kop koffie.
  • Verhit de melk en schuim deze op.
  • Doe de kaneelsiroop in een koffiemok.
  • Voeg de koffie en de kaneelsuiker hieraan toe.
  • Voeg tot slot wat van de melk en het melkschuim toe.
  • Om de kaneelsmaak extra in de koffie te laten trekken, kun je ter decoratie een kaneelstokje in de koffie zetten.