Espresso & Tonic: Een leuke combinatie!

Espresso Tonic

We houden van koffie, maar met deze temperaturen is een koud drankje wel lekkerder dan iets warms. Nu kunnen we massaal aan de ijskoffie, maar na 1 ijskoffie zit je vaak toch wel echt vol. Gelukkig hebben wij de perfecte middenweg: Espresso Tonic is namelijk het drankje dat je deze zomer wil drinken. We hebben hier een leuke poster bij gemaakt die neergezet kan worden in de winkel. Zo kunnen de mooie koffies toch nog in het zonnetje worden gezet tijdens de zomer!

In eerste instantie klinkt het misschien een beetje gek, maar zodra je dit hebt geproefd wil je nooit meer anders… Het kenmerkende bittertje van de tonic (kinine) samengevoegd met het subtiele bittertje van de koffie (o.a. cafeïne) geeft een bijzondere zoetheid; een magisch drankje dus! Espresso tonic heeft een fris-zoete smaak en dat maakt het hét ideale drankje om deze zomer van te genieten. En het fijne is dat het ook nog eens super makkelijk te maken is.

 

Ingrediënten

  • 1 shot espresso
  • 90 ml tonic
  • IJsblokjes
  • Garnering naar wens

 

Maak eenvoudig Espresso Tonic

Pak een mooi glas en vul deze met ijsblokjes. Vul het glas nu voor ongeveer 2/3 met tonic (90ml) Zet nu een shot espresso en giet dit langzaam bij de tonic (eventueel over een lepel) zodat er een mooie scheiding ontstaan en de espresso bovenin het glas blijft zitten. Je kan ook het glas tonic direct onder het koffiezetapparaat neerzetten, het vormt dan meer 1 geheel en er zal een schuimlaag ontstaan. Garneer het glas nu naar wens en geniet van je zomerdrankje.

 

Top combinaties

In de basis is het zo dat je de smaken van de koffie kunt versterken met je garnering of tonic. Experimenteer zelf! We zijn erg benieuwd wat de favoriete combinatie deze zomer wordt.

  • Zomerkoffie – tonic (evt. Fever Tree Elderflower) – krul citroenzeste
  • Rwanda – tonic – schijfje sinaasappel
  • Kenya – tonic – 3 blauwe bessen
  • Toradja – tonic (evt Fever Tree Mediterranean) – Rozemarijn/tijm

 

Proost!