Espresso Martini

Deze cocktail met espresso, wodka en koffielikeur geeft een lekkere kick. Het is krachtig en opwekkend door de koffie, maar ook romig en zoet door de likeur en de siroop. Het scheutje wodka maakt het helemaal af, waardoor je na het eten nog door kunt gaan tot in de nachtelijke uurtjes. Kiezen tussen koffie en een cocktail na het eten is dus niet langer nodig, espresso martini heeft het beste van allebei!

Begin met het zetten van een verse espresso van Cafe Matagalpa Dark Roast en laat deze afkoelen. Gebruik in de cocktail goede en vers gezette espresso, want deze levert de lekkerste cocktail op. Laat de koffie wel eerst afkoelen, zodat het ijs in de shaker niet direct smelt als je de espresso erbij doet. Vul een cocktailshaker met de 50 ml wodka, 20 ml koffielikeur, 10 ml vanillesiroop, espresso en veel ijs. Je kunt deze cocktail oneindig variëren. Houd je van wat zoetere smaken, dan kun je bijvoorbeeld Tia Maria toevoegen, of Amaretto of Licor 43.

Schud de shaker krachtig, zodat bij het uitschenken het schuimige laagje ontstaat. Koel een Martiniglas waarin de espresso martini geserveerd wordt van tevoren. Zet het glas in de koeling of de vriezer of koel het met wat ijsblokjes. Schenk door een fijne zeef de cocktail in een gekoeld Martiniglas. Hierdoor krijgt de cocktail een mooie en gladde schuimlaag bovenop en dat wil je hebben!

Garneer eventueel met 3 koffiebonen. Genieten maar!