Cappuccino met chocolade en rum

Chocolade, rum en cappuccino: een beter combinatie is er bijna niet. Dit volgende recept mocht dan ook niet ontbreken in deze lijst met speciale koffierecepten.

De ingrediënten voor 1 cappuccino met rum en chocolade zijn:

  • 100 milliliter melk;
  • 75 milliliter espresso;
  • 30 gram (pure) chocolade;
  • 1 eetlepel suiker (optioneel);
  • 1 eetlepel rum;
  • Slagroom (optioneel).

Je maakt deze cappuccino met rum en chocolade als volgt:

  • Verwarm de melk totdat deze luchtig wordt.
  • Voeg eventueel de suiker toe aan de melk om het geheel wat zoeter te maken.
  • Breek de chocolade in stukjes en leg er een aantal onderin de koffiekop.
  • Zet een Café Matagalpa espresso en schenk deze in de koffiekop.
  • Giet de melk nu over de koffie. Let er hierbij op dat ook het schuim in de kop belandt.
  • Garneer de koffie nu af met stukjes geschaafde chocolade en eventueel wat slagroom.

Tip: Ben je niet dol op cappuccino? Laat de melk dan weg en voeg alleen slagroom toe. De suiker kun je eventueel door de espresso roeren, zodat de zoete smaak behouden blijft.